info@ggzintentiezorg.nl
GGZ Intentie Zorg Warfheem - Noorderstraat 24 - 9989 AA Warffum - Groningen

Palliatieve zorg Groningen noord terminale Warfheem Warffum

Palliatieve zorg in Groningen

In het Warfheem kan iedereen die ongeneeslijk ziek is of kwetsbaar geworden door bijvoorbeeld ouderdom terecht voor palliatieve zorg.

Wat is palliatieve zorg

Palliatieve zorg is zorg die gericht is op het verzachten en verlichten met als doel om het leven zo comfortabel mogelijk te maken wanneer er geen genezing van een ziekte meer mogelijk is. Bijvoorbeeld therapie voor pijnbestrijding of het verminderen of het voorkomen van klachten.
U kunt daarbij denken aan ziektes als kanker, dementie, COPD of hartfalen.
Palliatieve zorg is ook gericht op familie en naasten van diegene die niet meer zal genezen.

Wat is het verschil tussen palliatieve zorg en terminale zorg

De begrippen palliatieve en terminale zorg worden vaak door elkaar gebruikt. Palliatieve zorg is de zorg die gegeven wordt aan iemand hoort die niet meer beter wordt. Maar die zorg kan dus jaren duren als we het bijvoorbeeld hebben over dementie.
Terminale zorg is de zorg die iemand krijgt als duidelijk is dat iemand nog ongeveer drie maanden zal leven.

Terminale zorg en afscheidshuis

Ook terminale zorg wordt verleent in het Warfheem. Er is een aparte familie en een opbaarkamer aanwezig, waar u naar wens gebruik van kunt maken.

U bent namelijk niet verplicht het afscheidshuis te kiezen van de uitvaartondernemer Hier bent u geheel vrij in. Het is aan u en uw naasten om de keus voor het afscheidshuis te maken. Geef uw wens tijdig aan ons door waardoor u een 24 uurs kamer kunt betrekken. De kosten blijven nagenoeg gelijk. Dit wordt verhaalt bij uw uitvaartonderneming.

Heeft u vragen? Hier vind u onze contactgegevens ❯